Εκπαιδευση Σκυλων

Dog Hospitality

ΠΡΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ

H ηλικία της κοινωνικοποίησης των σκύλων, ξεκινάει, από τον πρώτο τους μήνα, από τη σχέση του με τον εκτροφέα και τη μητέρα του. Όσο το κουτάβι έχει την πρώτη επαφή με τον ον - άνθρωπος, τους θορύβους, το φως, σιγά-σιγά μαθαίνει να κινείται καλύτερα, παίζει με τα αδελφάκια του, τσακώνεται για την τροφή και μαθαίνει «τρόπους» και πειθαρχεία από τη μητέρα του. Eμείς θα ασχοληθούμε με το κομμάτι της κοινωνικοποίησης του κουταβιού που φέραμε σπίτι μας σε μια ηλικία 2-2 1/2 μηνών (ο παγκόσμιος κυνολογικός οργανισμός FCI επιτρέπει στους εκτροφείς του τη διάθεση κουταβιών μόνο αν έχουν συμπληρώσει τους 2 1/2 μήνες).

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ

Βασική υπακοή ή υπακοή σκέτη αν θέλετε, είναι η εκμάθηση των κανόνων συμβίωσης με τον άνθρωπο στο περιβάλλον στο οποίο άνθρωπος και σκύλος ζούνε. Eπίσης η υπακοή αποτελεί βασική γνώση για ένα σκύλο που θα προχωρήσει στις ειδικές εκπαιδεύσεις εργασίας.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Φύλαξη οικογενειακού ή επαγγελματικού χώρου, Φύλαξη οικογένειας προσώπων και χώρου, Σωματοφυλακή, Συνοδών-σωματοφυλάκων για εταιρείες SECURITY, Εξειδικεύσεις (ανίχνευση εξουδετέρωση όπλων κ.ά), Εκπαιδευμένα σκυλιά έτοιμοι φύλακες.
Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ταυτίσει την εικόνα ενός άγριου σκύλου με την εικόνα του σκύλου φύλακα, στην πραγματικότητα η αλήθεια απέχει πολύ από αυτή την άποψη. Σκύλος φύλακας δεν είναι ούτε ένας σκύλος που γαυγίζει ανεξέλεγκτα, αλλά ούτε ένας επικίνδυνος σκύλος που είναι έτοιμος να επιτεθεί στον οποιονδήποτε. Ο σκύλος φύλακας πρέπει να έχει ένα απόλυτα ισορροπημένο χαρακτήρα, ενώ μέσα από την εκπαίδευση του, θα μάθει να ενεργοποιεί τα ένστικτα προστασίας για την οικογένεια ή τον χώρο του, μόνο όταν αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο. Την ικανότητα ενός σκύλου να "φυλάει" την χωρίζουμε σε τρεις τύπους ασφαλείας:

  • Σκύλος alarm, ο οποίος μας ειδοποιεί με το γαύγισμα του για πιθανή απειλή στον χώρο μας.(ο σκύλος alarm μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε φυλή αρκεί να έχει το συγκεκριμένο ένστικτο).
  • Φύλακας χώρου, όπου αποτρέπει την είσοδο αγνώστου στο χώρο μας-επαγγελματικό ή οικογενειακό- και εάν χρειαστεί να τον ακινητοποιήσει.
  • Σωματοφύλακας, ο οποίος προστατεύει πρόσωπα.Ένας σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί για καθ ένα ξεχωριστά ή και για όλα μαζί ,όπου μαζί με την αποφυγή δηλητηριασμένης τροφής έχουμε το απόλυτο σύστημα ασφάλειας.

Ο σκύλος εκπαιδεύεται να είναι ακίνδυνος και απόλυτα ελεγχόμενος και να ενεργοποιείται μόνο με παράγγελμα μας, εκτός εάν απουσιάζουμε ή κοιμόμαστε όπου αυτενεργεί. Επίσης, εάν ζει σε οικογένεια είναι ήρεμος και φιλικός και προστατεύει όλα τα μέλη, χωρίς να πάψει να είναι το αγαπημένο τους κατοικίδιο, με το οποίο μπορούν να παίζουν μαζί του όπως πριν εκπαιδευτεί για τα νέα του καθήκοντα. Στην εκπαίδευση δεν χρησιμοποιείται βία και ο σκύλος μαθαίνει τεχνικές ώστε να προστατεύει τον εαυτό του. Το Ε.Κ.Ε.Σ διαθέτει έτοιμους εκπαιδευμένους φύλακες για οικογένειες, επιχειρήσεις, εταιρίες security κ.α. οι οποίοι παραδίδονται μετά από μαθήματα προσαρμογής που εξασφαλίζουν στους νέους ιδιοκτήτες την καλή συμβίωση.
Comments are closed.